Zorgdeclaraties

Steeds meer zorgverzekeraars in Nederland profiteren van de voordelen die DocCare biedt in de ondersteuning bij het verwerken van zorgdeclaraties. DocCare heeft een eigen ontwikkeld systeem waarbij de focus ligt op een zo hoog mogelijk haalbare kwaliteit tegen zo laag mogelijke kosten. Zorgverzekeraars worden ontzorgt door de samenwerking met DocCare en kunnen zich weer richten op haar kerntaken. 

Wist u dat DocCare …

  • Al sinds 1996 een betrouwbare partner is van een groot aantal zorgverzekeraars
  • Jaarlijks meer dan 10 miljoen zorgnota’s digitaliseert en verwerkt.
  • Marktleider is op het gebied van het digitaliseren en verwerken van zorgnota’s (zorgdeclaraties)
  • Extra kwaliteitscontroles op de zorgnota uitvoert, zodat zorgdeclaraties sneller afgehandeld kunnen worden.
  • De oplossing heeft voor het mobiel declareren van zorgkosten: De ‘scan app’ garandeert de efficiency van mobiel declareren

Ontvangst van de papieren en/of digitale zorgnota’s

De zorgnota’s kunnen op verschillende manieren bij DocCare binnenkomen. De papieren zorgnota’s kunnen bijvoorbeeld op uw locatie worden opgehaald door speciaal uitgeruste transportbussen van onze partners of er kan een eigen postbus geopend worden. De digitale zorgnota’s ontvangen wij door middel van een beveiligde dataverbinding.

Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat alle zorgnota’s, of het nu papieren of digitale nota’s zijn, op één centraal punt worden samengebracht, geregistreerd en verwerkt.

Voorbereidend werk (van fysiek naar digitaal)

De papieren zorgnota’s worden ontdaan van nietjes en ezelsoren en worden gebundeld per 25/50 zorgdeclaraties. Vervolgens worden deze bundels voorzien van een voorblad en scanbladen (scheidingsvellen). Nadat het voorbereidend werk is gedaan, worden de papieren nota’s gescand door onze geavanceerde documentscanners. De digitale zorgnota’s worden direct opgenomen in het verwerkingsproces.

Verwerking en verrijking van de zorgnota’s

Tijdens het digitaliseringsproces worden alle zorgnota’s direct geclassificeerd en geïndexeerd. Dit gebeurt door middel van de zogeheten OCR technologie. Hiermee worden specifieke gegevens van de zorgnota’s herkend en worden de zorgnota’s geclassificeerd en verrijkt. De voornamelijk automatische verrijking wordt gedaan middels (door DocCare ontwikkelde software) gegevens van de nota’s te lezen en deze te koppelen aan tabellen, bijvoorbeeld het AGB-bestand, het verzekerdenbestand, verrichtingscodetabellen, etc. Uiteraard vindt de vastlegging van de data plaats op basis van uw specifieke wensen.

Ontbrekende en niet automatisch herkende data wordt handmatig verrijkt op onze eigen Data Entry afdeling. Onze medewerkers zijn hier speciaal voor opgeleid.

De zorgnota’s digitaal

Nadat de zorgnota’s gedigitaliseerd en verrijkt zijn, ontvangt u de digitale bestanden op de afgesproken tijdstippen retour. De digitale bestanden worden zodanig aangeleverd dat deze direct geïntegreerd kunnen worden in uw informatiesysteem, bijvoorbeeld OHI (Oracle Health Insurance).

Bekijk hier welke zorgverzekeraars wij ontzorgen en ondersteunen in het declaratieverwerkingsproces van zorgnota’s.

Laat DocCare ook uw zorgdeclaraties verwerken