SFTP verbinding

Het SSH File Transfer Protocol (SFTP) is een internetprotocol dat een beveiligde bestandsoverdracht tussen verschillende computers mogelijk maakt. Het kan ook gebruikt worden als een beveiligd extern bestandssysteem. Het protocol is ontworpen en beschreven door het Internet Engineering Task Force (IETF).

Het protocol SFTP maakt net als het Secure Copy Protocol (SCP) gebruik van SSH (Secure Shell) om op een beveiligde manier bestanden te verzenden tussen computers. Bij SCP is het enkel mogelijk bestanden te verzenden. SFTP biedt naast beveiligde bestandsoverdracht nog meer mogelijkheden. Met SFTP is het immers mogelijk om bestanden en mappen te verzenden, te verwijderen en te manipuleren over de beveiligde verbinding. SFTP is dus een beveiligd extern bestandssysteem.

Het is noodzakelijk dat SFTP gebruikt wordt in combinatie met een beveiligde verbinding. Door de encryptie van de verzonden informatie, is de vertrouwelijkheid en integriteit van de informatie verzekerd. Het protocol gaat er echter vanuit dat de authenticatie van de gebruiker gebeurd is bij het maken van de verbinding tussen client en server.

Terug